27 Φεβ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεσσαλονίκη- Ανoιχτή πόλη: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της υπεξαίρεσης όσο ψηλά κι αν βρίσκοντα







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης για το τρίτο και βαρύτερο από το 2003 σκάνδαλο διαφθοράς στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με φυσικό αυτουργό υπάλληλο του Δήμου - ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων με τρυφηλό βίο – επιβεβαιώνει ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο Παπαγεωργόπουλου», όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια, στις 19/2/08, με ανακοίνωσή της η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»-προκάτοχος της «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ»

Τσίπρας στη ΒΙΟΜΕ: "Η μάχη που δίνετε είναι μάχη ταξική"



Στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους οι οποίοι τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την υποστήριξή εκ μέρους του στo εγχείρημα των εργαζομένων που επαναλειτουργούν το εργοστάσιο με αυτοδιαχείριση, μετά την εγκατάλειψή του από την προηγούμενη διοίκηση ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση νόμου για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα δίνει κίνητρα σε ανάλογα εγχειρήματα.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ!



ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ!
8 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Εκρηκτικές διαστάσεις έχουν λάβει τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών τα οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, έχουν φτάσει τα 50 δισ. (σε σύνολο χορηγήσεων 232 δισ.) με τους δανειολήπτες να έχουν γονατίσει οικονομικά και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Η συγκυβέρνηση, μπροστά σε αυτό το οξύτατο πρόβλημα, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης και προστασίας υπέρ των χιλιάδων εξουθενωμένων νοικοκυριών, αγροτών και μικρών επιχειρήσεων, αλλά, αντίθετα, με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, το υπουργείο Ανάπτυξης έρχεται να τροποποιήσει προς το χειρότερο ακόμα και το ισχύον νομικό πλαίσιο, αποκλείοντας μεγάλα τμήματα «δικαιούχων».

26 Φεβ 2013

«Στις δημοκρατίες δεν αποφασίζουνε τα ΜΑΤ κι οι εταιρείες»



Ρεπορτάζ: Ντίνα Δασκαλοπούλου, φωτογραφίες: Μάριος Λώλος

Οδοιπορικό της «Εφ.Συν» στους δρόμους της εξεγερμένης Χαλκιδικής μαζί με γιαγιάδες και παπούδες, πιτσιρίκια με σιδεράκια

«Με λέει η μάνα μου, «μην ξεχάσεις βρε την ταυτότητά σου». Άμα σε τρέχουνε στα τμήματα να είσαι έτοιμος». Ο Γιώργος είναι μαθητής της Γ” Λυκείου – καφίγια, σκουλαρίκι και κόκκινα σταράκια- κι ετοιμάζεται με τους φίλους του για το συλλαλητήριο προς τη Μεγάλη Παναγιά. Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο περισσότερος κόσμος στην Ιερισσό βρίσκεται στην εκκλησία. Εδώ οι καμπάνες ακούγονται συνεχώς: χτυπάνε πένθιμα όταν κάποιος προσάγεται από την Αστυνομία και αναστάσιμα όταν αφήνεται ελεύθερος. Οταν τελειώνει η λειτουργία, αι γενεαί πάσαι πλημμυρίζουν τον κεντρικό δρόμο: μαμάδες με καροτσάκια, γιαγιάδες με κότσο, παππούδες, πιτσιρικάδες, κοριτσάκια με σιδεράκια.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ... ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Απροσδόκητες και άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές παρουσιάζει αυτή η οικονομική κρίση. Το ότι π.χ. οι τράπεζες έχουν μαζέψει κολοσσιαία ποσά χρημάτων υποχρεώνοντας τους ανθρώπους τους στις κυβερνήσεις των χωρών να φορολογούν με μεσαιωνική αγριότητα τα ασθενέστερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα προκειμένου να συγκεντρώσουν μέρος των ασύλληπτων χρηματικών ποσών που ουσιαστικά χαρίζουν στους ζάπλουτους τραπεζίτες, είναι πλέον πασίγνωστο.

Αγρότες και ΕΕ

1) Το 1980, η Ελλάδα είχε πλεόνασμα στο γεωργικό της ισοζύγιο. Η δραματική επιδείνωση στο ισοζύγιο των γεωργικών προϊόντων, συνέπεια της ένταξης στην ΕΟΚ και της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, φάνηκε από την πρώτη στιγμή: 

Το 1980 η Ελλάδα είχε πλεόνασμα 763 εκατ. δολαρίων στο γεωργικό εμπορικό ισοζύγιο, αλλά το 1981, πρώτη χρονιά της ένταξης, παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους 377 εκατ. δολαρίων. Με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, η εικόνα καταγράφεται πλέον παραπάνω από δραματική:
Το έλλειμμα του γεωργικού ισοζυγίου έφτασε το 2008 στα 3 δισ. ευρώ, το 2009 στα 2,4 δισ. ευρώ, το 2010 και 2011 στα 2 δισ. ευρώ.

23 Φεβ 2013

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ - W4CRISIS

Μέσα από τις διηγήσεις τεσσάρων γυναικών, τρεις δημοσιογράφοι επιχειρούν μια σύντομη καταγραφή της θέσης της γυναίκας στην κρίση.

Δείτε το βίντεο:
Δημοσιογραφική ομάδα: Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, Ειρήνη Κοντογεωργίου, Μαρία Λούκα
Παραγωγή: ThePressProject.gr

21 Φεβ 2013

Αλέξης Τσίπρας: Καταπάτηση κάθε έννομης τάξης από το «μνημονιακό παρασύνταγμα»

Η ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στη συνεδρίαση της Επιτροπής εργασίας σχετικά με τις αλλαγές στο κράτος και το πολιτικό σύστημα

Την πρωτοβουλία αυτή την ανέλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο Πρόεδρος της Αλέξης Τσίπρας, με στόχο τη διατύπωση ενός συνολικού σχεδίου αλλαγών σε ολόκληρο το θεσμικό φάσμα. Δείτε την ομιλία σε βίντεο (σχεδόν από την έναρξή της):

Μέρος Α:

 Μέρος Β:


20 Φεβ 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΔΙΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

"Καλούμε όλους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής που υφίστανται την κρατική τρομοκρατία την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11.00 στην Μ. Παναγία Χαλκιδικής (προσυγκέντρωση 10.00 στην Ιερισσό)."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Στρυμονικού Κόλπου
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013
Είμαστε κάτοικοι της Χαλκιδικής, μέλη της τοπικής κοινωνίας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές απόψεις και ιδιαιτερότητες, που μας έχει ενώσει το κοινό μας πρόβλημα και ο κοινός μας αγώνας εδώ και χρόνια και δεν δεχόμαστε να γίνουμε μέρος οποιασδήποτε κομματικής αντιπαράθεσης.


Cherchez le SYRIZA


Το νέο δόγμα της νομιμότητας? πάρα πολύ απλό: Cherchez le SYRIZA...
Καρτερός Θανάσης

Πενήντα άτομα, σύμφωνα με τους μάρτυρες, συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις - πενήντα! Ολόκληρη διμοιρία. Και μπορεί ευλόγως να υποθέσει κανείς ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των υποψήφιων εισβολέων, ότι αυτοί οι πενήντα το συζήτησαν το πράγμα μεταξύ τους, ότι το συναποφάσισαν, ότι καταρτίστηκαν κάποια σχέδια επίθεσης και διαφυγής, ότι έγιναν προμήθειες σε μαζική κλίμακα του απαραίτητου εξοπλισμού, ότι άναψαν τα κινητά ή τα yahoo από τις συνεννοήσεις και τις ειδοποιήσεις.

ΘΟΥΡΙΟΣ 2013


Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στην ψευτιά,
μονάχοι σα λιοντάρια στις πόλεις στα χωριά;
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά μέχρι το 40, αυτή η πολιτική.

Στο κρύο να μοιρολογούμε, να βλέπουμε βρωμιά,
να φεύγουμε από την Ελλάδα, για την πικρή σκλαβιά.
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά μέχρι το 40, αυτή πολιτική.

Να χάνουμε αδέλφια , πατρίδα και γονείς,
τους φίλους , τα παιδιά μας , κι όλους τους συγγενείς.
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά μέχρι το 40, αυτή η πολιτική

Τι σ’ωφελεί αν ζήσεις και είσαι στη σκλαβιά;
Στοχάσου πως σε ψένουν , καθ’ ώρα στη φωτιά.
Ότι και ν’αποκτήσεις , δεν το ορίζεις πια,
ολημερίς σε παίζουν,  σα μπάλα που δε μιλά.

Δουλεύεις όλη μέρα, σε ότι κι αν πουν,
κι αυτοί πασχίζουν πάλι το αίμα σου να πιουν.
Αν δεν αποκτήσει, αξία η δουλειά,
η δυστυχία τον κόσμο  αυτόν θα κυβερνά.

Ο μόνος δρόμος είναι, όλοι με μια φωνή,
να αγωνιστούμε αντάμα, ότι και αν συμβεί,
ο κόσμος να γλιτώσει, απ’ αυτή την πληγή,
κι ελεύθεροι να ζούμε, αδέλφια εις τη γη.


Του Βασίλη Τσακμακά

18 Φεβ 2013

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ- «Εκβιάζονται οι αγρότες να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους στο νομό Μεσσηνίας»

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Εκβιάζονται οι αγρότες να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους στο νομό Μεσσηνίας»

Σύμφωνα με την κοινοτικό κανονισμό 479/2008, τα αμπέλια που φυτεύτηκαν χωρίς άδεια φύτευσης μετά τις 31/8/1998 θα πρέπει να ξεριζωθούν με έξοδα μάλιστα του ίδιου του παραγωγού. Διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο 1200€/στρέμμα για να «νομιμοποιήσουν» τα αμπέλια τους. Οι καλλιεργητές που δεν έχουν άδεια φύτευσης απαγορεύεται να  εμπορευτούν, να οινοποιήσουν και να αποστάξουν την παραγωγή τους και φυσικά η χώρα μας θα κλιθεί να καταβάλει υπέρογκα πρόστιμα στην Ε.Ε.
  

14 Φεβ 2013

ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30%! ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ» ΚΕΠΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΙΝΕ ΓΣΕΕ
 
Με τα σκοτεινά χρώματα σκιαγραφεί το άμεσο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), μέσα από έκθεσή του,  που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Από τα στοιχεία, που έχουν δωθεί στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνεται το τέλμα  στην οικονομία, με την ύφεση να είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και την ανεργία θα εκτιναχθεί στο επίπεδο σοκ του 30%!

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Γ. ΜΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ!

ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΤΑ ΜΑΤ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΓΡΙΩΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ. ΜΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Συμβολική κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο, επί της Σταδίου, του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στις δηλώσεις του για τον κατώτατο μισθό.

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ! ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Με κυβερνητική τροπολογία δόθηκε η δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, εγχώρια ή ξένα, να αποκτούν την κερδοσκοπική εκμετάλλευση των χιλιάδων δημόσιων νησίδων της χώρας, όπου αυτές και αν βρίσκονται, ακόμα και σε παραμεθόριες περιοχές.

Χάος με το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Του Ιάσωνα Μπάντιου

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για την μεταφορά, ή όχι, των σημαντικότατων αρχαιοτήτων από την περιοχή του σταθμού «Βενιζέλου» στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά την επανεξέταση της απόφασης για τη μεταφορά και την εξάντληση όλων των περιθωρίων ανεύρεσης τεχνικής λύσης για τη διατήρησή τους κατά χώραν ως επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου εντός του σταθμού. Από την άλλη η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ζητά οι εν λόγω αρχαιότητες να μεταφερθούν για να μην καθυστερήσει κι άλλο το σημαντικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

13 Φεβ 2013

ΒΙΟ.ΜΕ: Αυτοδιαχείριση στην πράξη

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν κεφάλαιο κίνησης για να προχωρήσουν στην πρωτογενή παραγωγή και να βγάζουν μεροκάματο

Της Αφροδίτης Τζιαντζή

Αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Συνδικαλισμός βάσης χωρίς ιερατεία. Ολες οι αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων. Εργάτες που δεν φωνάζουν «μπορούμε χωρίς αφεντικά», αλλά το κάνουν πράξη. Μοιάζει με σκηνή από ντοκιμαντέρ για το κίνημα κατειλημμένων εργοστασίων στην Αργεντινή ή με ευσεβή πόθο νοσταλγών των εργατικών συμβουλίων. Μόνο που το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκη, που επαναλειτουργεί σήμερα στα χέρια των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάιο του 2011, δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Οι εργάτες που θα το δουλέψουν με όρους αυτοδιαχείρισης δεν έχουν βγει από σελίδες βιβλίων για την κρίση, ούτε από θεωρητικά φόρουμ για «έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός». Δεν έχουν την επίσημη στήριξη πολιτικών κομμάτων, ούτε την προβολή των ΜΜΕ. Είναι το ζωντανό παράδειγμα μιας άλλης πρότασης για την εργασία, που δεν είναι μόνον εφικτή αλλά υπαρκτή.

Οι μισθοί των άλλων


Του Θανάση Καρτερού

Μεθαύριο Πέμπτη λήγει η ισχύς 42 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και οι αμοιβές μισού εκατομμυρίου εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα βρεθούν στη λαιμητόμο. Την έχουν στημένη όμορφα - όμορφα στο ψωμί των παιδιών τους οι ατομικές συμβάσεις, οι επιχειρησιακές συμβάσεις, οι καθόλου συμβάσεις -το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων που έχει προηγηθεί. Μείωση των μισθών τους 20% κατά μέσον όρο προβλέπει ο Σάββας Ρομπόλης του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ. Και ο μόνος τρόπος να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται είναι ο συλλογικός τους αγώνας.

Γενική Απεργία 20 Φλεβάρη - Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Διώχνουμε την κυβέρνηση της καταστροφής και του αυταρχισμού - ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας



Γενική Απεργία, Τετάρτη 20 Φλεβάρη

Με την οριακή υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου η τρικομματική κυβέρνηση υπέγραψε την καταδίκη του κόσμου της εργασίας, της κοινωνικής πλειοψηφίας και της ίδιας της οικονομίας. Τώρα επιχειρεί να ξεπληρώσει το συμβόλαιο, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο του ελληνικού λαού, κατεδαφίζοντας κατακτήσεις και δικαιώματα  δεκαετιών, βάζοντας στο στόχαστρο την ίδια του την αξιοπρέπεια! 

Άρις Καζάκος: Επιστρέφουμε στην προϊστορία του εργατικού δικαίου


Για να μπορούμε να κάνουμε μια ακριβή αποτίμηση των μνημονιακών νομοθετικών μέτρων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων τα τελευταία τρία χρόνια, θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την ιστορία από τη "γένεση".

4 Φεβ 2013

Αλέξης Τσίπρας: Ο ξεσηκωμός των αγροτών θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στη μνημονιακή πολιτική



Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα στους αγρότες στον ορχομενό Βοιωτίας 

Ήρθα σήμερα εδώ για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι συμβολικός. Θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι είστε και εσείς μια συντεχνία και να επιβάλουν ξανά τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή μια κοινωνική κατηγορία απέναντι σε μια άλλη. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε απλά για μια κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για τα θεμέλια της παραγωγικής συγκρότησης της οικονομίας μας. Εάν μαραζώσει η ύπαιθρος, εάν σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση.

ΠΑΣΕΓΕΣ: ΣΤΟ 94% Η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ



Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

 Εδώ και πολλούς μήνες ευρύτατα τμήματα του πολιτικού συστήματος, δυστυχώς και δυνάμεις της Αριστεράς, διακινούν ή αναπαράγουν απίστευτα σενάρια τρομολαγνείας γύρω από τις δήθεν καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!