30 Ιουν 2013

Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί, θα κλείσω νοσοκομεία

Σε κλείσιμο νοσοκομείων, αν κρίνει ότι χρειαστεί, θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Αποφασισμένος να βρει λύση σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

alt Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ!
 
ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ!

 Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
  
Το πρωτότυπο κίνημα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, υπήρξε η μεγάλη θετική "έκπληξη" του καλοκαιριού.
Αυτό το κίνημα, συνυφασμένο με το κίνημα των αλληλέγγυων, συνεχίζει ακάθεκτο για τρίτη βδομάδα και θα προσέθετα , ότι συνεχίζει ελπιδοφόρα και νικηφόρα

29 Ιουν 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



Toυ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ* 

 Τα τεράστια προβλήματα που έχει σωρεύσει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ένα χρόνο μετά τις εκλογές, κάνουν περισσότερη επίκαιρη τη συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που με «κορμό» τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής συμμετοχής ή στήριξης των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς, θα φέρει σε πέρας το «τιτάνιο» έργο της προοδευτικής εξόδου από την κρίση, με την αντιστροφή της φτωχοποίησης του λαού, την οικονομική ανασυγκρότηση, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας. Αυτά πρέπει να είναι από τα βασικά προτάγματα των αποφάσεων του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!



ert-sygkentrosi-apergia18η ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ


 Συγκλονιστική ήταν η παρουσία την Πέμπτη (27/6) το βράδυ των εκατοντάδων απολυμένων των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι οποίοι με τις χαρακτηριστικές κίτρινες φανέλες τους έδωσαν οργανωμένα και μαζικά το παρόν στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, εκφράζοντας κατ’ αρχήν τα αιτήματά τους για την επαναλειτουργία των Τσιμέντων στη Χαλκίδα αλλά και την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-παράνομες ελληνοποιήσεις φασολιών ΠΓΕ καστοριάς και Πρεσπών



 


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων



ΘΕΜΑ: Οξυμμένο το πρόβλημα των παράνομων “ελληνοποιήσεων” φασολιών Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Καστοριάς και Πρεσπών.





Στην παραμεθόριο περιοχή Καστοριάς – Πρεσπών καλλιεργούνται περί τα 21.000 στρέμματα με φασόλια γίγαντες – ελέφαντες – πλακέ τα οποία είναι αναγνωρισμένα ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και καταχωρημένα με τις ονομασίες ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ-ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΓΕ, ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ-ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΓΕ και ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΛΑΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣΠΕΡΜΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΓΕ. Οι καλλιέργειες των προϊόντων αυτών είναι από τις λίγες που ευδοκιμούν στο δύσκολο αυτό –από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών- κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας.

28 Ιουν 2013

Δέσμιοι των υποχρεώσεών τους οι δημοτικοί σύμβουλοι που απέρριψαν τις προσφυγές των κατοίκων για το ΣΑΝΤΑ

Μια ακόμα συνεδρίαση  επαλήθευσε τον χαρακτηρισμό που έχει επικρατήσει από παλιά για την διοίκηση, ότι μοιάζει με  "παιδική χαρά".
Και θα μπορούσε κανείς να  διακωμωδήσει την διοίκηση μ' αυτόν το όρο  έτσι απλά, αν χθες ειδικά δεν είχε να  ασχοληθεί με θέματα που αφορούν αυτήν την ίδια την ζωή των δημοτών, την ποιότητα ζωής τους και δεν ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν   σε ευθεία συνάρτηση με την υπεράσπιση  δημοτικών συμφερόντων και κατοχύρωση δημοτικής περιουσίας.

Προφεστιβαλική εκδήλωση 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Οι προετοιμασίες για το φεστιβάλ μπαίνουν στην τελική τους ευθεία! Το Σάββατο 29 Ιουνίου σας περιμένουμε από τις 19:00 στο Δημοτικό πάρκο των Ν.Επιβατών. 

Στις 20:00 θα ξεκινήσει συζήτηση με θέμα: "Το φαινόμενο του Φασισμού και του Ρατσισμού στην Ελληνική Κοινωνία. Ποια είναι η απάντηση;" με ομιλητές εκπρόσωπο της αλβανικής κοινότητας Θεσσαλονίκης και τον καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Σπύρο Μαρκέτο.

Στις 21:30 θα ξεκινήσει συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν rock, λαϊκά & ρεμπέτικα σχήματα.

24 Ιουν 2013

Αλησμόνητα τα κατορθώματά τους

Επειδή κάποιοι θα προσπαθήσουν ν' ανέβουν στα κάγκελα για να αποδείξουν ότι ως ...αριστεροί είναι ευαίσθητοι απέναντι στο λαό, μαζί με τη λαϊκή κατακραυγή που θα τους ακολουθεί από εδώ και πέρα, η στήλη σπεύδει να θυμίσει μία και μόνο στιγμή από την πολύμηνη συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων του δικομματισμού με τη ΔΗΜΑΡ.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλα τα κρίσιμα κοινωνικά και πολιτικά θέματα

Ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  συγκέντρωσαμε τις θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς για όλα τα κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως αυτές παρουσιάστηκαν σε κεντρικές εκδηλώσεις του κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα και κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, από την εκδήλωση της Αθηναϊδας (Ιούνιος 2012) μέχρι σήμερα


ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ



altΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
ΠΑΝΕΛ/ΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29/6) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, η κοινή σύσκεψη Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Κίνδυνος για την ομαλή καταβολή ενισχύσεων στην κτηνοτροφία

              
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  • Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
  • ·       Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: «Κίνδυνος για την ομαλή καταβολή ενισχύσεων στην κτηνοτροφία»

23 Ιουν 2013

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ευαγγελίας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τις χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ευαγγελίας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τις χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος αποποιούμενος των ευθυνών του Υπουργείου «πέταξε το μπαλάκι» στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το εάν θα δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

22 Ιουν 2013

ΝΟΔΕ Καβάλας: Κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί δεν υποστήριζε την κυβέρνηση

 Η ΕΡΤ έκλεισε επειδή οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της ΕΡΤ τον τελευταίο χρόνο «έδειξαν πως με κανέναν τρόπο δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τη νόμιμη κυβερνητική προσπάθεια».




Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Στους δύο ανήλθε ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που συνταράσσουν τη Βραζιλία. Σήμερα, μια 54χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Μπελέμ ντο Πάρα της Αμαζονίας όταν υπέστη έμφραγμα μετά την έκρηξη κοντά της μιας οπλοβομβίδας που περιείχε δακρυγόνο αέριο.

Όχι σε εκλογές λέει ο Κουίκ!

77_0.jpeg"Βάζουμε πιστόλι στον κρόταφο του τουρισμού, αν πάμε τώρα σε εκλογές" δηλώνει στο enikos.gr ο Τέρενς Κουίκ και προσθέτει, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα πολιτικά πράγματα.

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ



Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ "ΕΦΗΜ. ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



21 Ιουν 2013

Ψαριανός: Άλλα μας είπε ο Κουβέλης το απόγευμα και άλλα έκανε το βράδυ



«Η κατάληξη της χθεσινής συνάντησης ήταν διαφορετική από τη βάση που είχαμε συμφωνήσει»
Σε βαριά καταγγελία κατά του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός.


Νέα κυβέρνηση με ΝΔ- ΠΑΣΟΚ



Μετά τη διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης από τον Φώτη Κουβέλη, η κυβέρνηση θα στηρίζεται σε 157 βουλευτές (153 από τα δύο κόμματα + 4 ανεξάρτητους)- Ορίζοντα τριετίας θέλει ο Σαμαράς- Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός- Πιθανότατα θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης- Ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ


Α. Τσίπρας από την Καβάλα: "Ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ασχήμια του ορατή σε όλο της το μεγαλείο" (βίντεο)



O πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καβάλας την Πέμπτη στην πλατεία Καπνεργάτη.

20 Ιουν 2013

Δεν θα έχουμε ΕΡΤ, θα έχουμε όμως υπουργούς της ΔΗΜ.ΑΡ. Χαλάλι!



Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε, τα μοιράσανε. Τόσα υπουργεία εγώ, τόσα υφυπουργεία εσύ, άντε να σπρώξουμε λίγο τα πράγματα, να φύγει το καλοκαιράκι, να κάνει ο λαός τα μπάνια του και η Μέρκελ τις εκλογές της και μετά βλέπουμε. Μια μικρή λεπτομέρεια μένει ακόμη για να κλείσει το ντηλ των τριών: Οι 2.650 εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

19 Ιουν 2013

Καταργούνται 516 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού σε ΟΤΑ



Με 13 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (έξι δήμων, τεσσάρων ΝΠΔΔ, δύο οργανισμών και ενός συνδέσμου), που υπέγραψε ο υπουργός ΕσωτερικώνΜε 13 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (έξι δήμων, τεσσάρων ΝΠΔΔ, δύο οργανισμών και ενός συνδέσμου), που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, καταργούνται 516 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού.


Οι μονταζιέρες της ΝΔ σε δράση: Έδωσαν πλαστές «διευκρινίσεις» του προέδρου του ΣτΕ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ




Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, διέψευσε με δηλώσεις του το τηλεγράφημα που μετέδωσε την Τρίτη το απόγευμα το ΑΠΕ, το οποίο του απέδιδε «νέες διευκρινίσεις» για την επίμαχη προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ.

18 Ιουν 2013

ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ!



ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕ!

Νέες διευκρινίσεις έδωσε σήμερα Τρίτη (18/6) ,το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου, οι οποίες ξεκαθαρίζουν πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι απολυμένοι και δεν πρόκειται να τους καταβληθεί μισθός.

Ο προσυνεδριακός διάλογος για το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

 Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Όσοι/ες επιθυμούν να πάρουν μέρος στον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο για το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορούν να αποστείλουν κείμενό τους στις εφημερίδες Αυγή, (editors@avgi.gr) Εποχή (epohi@otenet.gr), Δρόμος της Αριστεράς (info@edromos.gr).

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!



altΗ Αριστερά, όπως και αν την εννοεί κανείς , για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο , ξαναβρίσκεται ενώπιον της πρόκλησης της διακυβέρνησης της χώρας και γιατί όχι της εξουσίας.
Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η ιστορική πρόκληση δεν έχει συνειδητοποιηθεί από τις δυνάμεις που τη συναπαρτίζουν ή τουλάχιστον δεν έχει συνειδητοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε και απ'όλους.
Η συμπαράταξη της Αριστεράς , το μέτωπο όλων των δυνάμεών της, ασφαλώς και δεν είναι πανάκεια ούτε η συνταγή που θα γιατρέψει μονομιάς όλες τις ασθένειες στον αριστερό χώρο που είναι πολλές και κρίσιμες.

Η ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ.



Του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΜΠΙΔΗ*

Οι χρεοκοπημένες ιδιωτικοποιήσεις του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και του Ναυπηγείου Ελευσίνας – Νεώριο Σύρου έχουν οδηγήσει σήμερα τον κλάδο της Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην πλήρη διάλυση του. Και μάλιστα σε περίοδο που η ποντοπόρος Ναυτιλία δεν έχει σχέση με την Ελληνική οικονομική κρίση. 
Αν ένας κλάδος μπορούσε να σταθεί όρθιος σήμερα στη χώρα μας με την οικονομική κρίση, θα έπρεπε είναι ο Ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος.

Απαντάμε στον αυταρχισμό με δημιουργία

 Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.

Σαν σήμερα το 1943 η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη ιδρύει τα Τάγματα Ασφαλείας…

Ο Oρκος του ταγματασφαλιτη:
“Ορκίζομαι εις τον Θεόν, τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισόμενας μου υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθεί παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων”
“Τα Τάγματα Ασφαλείας αποτελούν την τελευταία εφεδρεία του Ελληνικού Εθνους”
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Χρύσανθος

2013-06-18 09.20.27
Το στέλεχος του ΝΑΡ και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Νίκο Γουρλά, έβαλαν στο στόχαστρο σκοτεινοί μηχανισμοί που τα ξημερώματα της Τρίτης 18 Ιουνίου, στις 3.30 π.μ., έβαλαν φωτιά στο ΙΧ αυτοκίνητό του.

17 Ιουν 2013

Άδειες ψηφιακών εκπομπών στα χέρια των ιδιωτών ..με κλείσιμο της ΕΡΤ



Μέσα σε ένα κύμα απίστευτου αυταρχισμού κ φασιστικής έπαρσης η συγκυβέρνηση Σαμαρά και των ακολούθων Βενιζέλου-Κουβέλη οραματίζονται την διάλυση του ελληνικού δημοσίου, του εργαζόμενου κόσμου και του συνόλου της κοινωνίας στο βωμό του κεφαλαίου και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.


Το συγκεκριμένο Κείμενο Διαβούλευσης αναφορικά με την Δημόσια Διαβούλευση για τον  Αριθμού των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Ψηφιακής εκπομπής και τη διαδικασία Χορήγησής τους, έρχεται λίγες μέρες πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ( η οποία ΕΡΤ θα ήταν ο βασικός ρυθμιστής των αδειών εκπομπής )και χαρίζει στην Digea και στα μεγάλα ιδιωτικά ΜΜΕ την δυνατότητα να απεμπλακούν από την “δύσκολη” κουβέντα επανελέγχου του θέματος αδειωδοτησεων και την δυνατότητα του κράτους να περιορίσει την διαπλοκή και την κερδοσκοπία στον χώρο των ΜΜΕ.

Καταργούνται και συγχωνεύονται 200 δημοτικά και νηπιαγωγεία-παιρνουν σειρα μαζι με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ! & 13 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα



Μετά την ΕΡΤ, ακολουθεί "λουκέτο" σε 200 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Διαβάστε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναλυτικά

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις "ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων".


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!



eav-aigio-louketoΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ: "ΈΛΕΟΣ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ"

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14/6) ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Με αφορμή τα σενάρια περί κλεισίματος των ΕΑΣ (Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα) και απόλυσης 950 εργαζομένων, το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ 


Και μέσα στην αναμπουμπούλα… κλείνουν και 13 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

nosokomeio-riouΔεκατρία νοσοκομεία λιγότερα, θα περιλαμβάνει ο νέος χάρτης του ΕΣΥ, σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που κατήρτισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – και το οποίο αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του.


Η πρώτη φάση της αναδιάταξης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, περιλαμβάνει επίσης τη συνένωση περίπου 330 κλινικών και των 500 εργαστηρίων που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και αθρόες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.

Εντυπωσιακό στοιχείο!! Η ΕΡΤ αύξησε τα κέρδη της, μετά τους φόρους, από 20 σε 42εκ, παρά την πτώση των εσόδων της. Το κόστος μισθοδοσίας έπεσε από 140 σε 121εκ, ή από 42% σε 38% επί των εσόδων

6η μέρα αγώνα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤΚρατική ραδιοτηλεόραση και αδίστακτη κυβέρνηση


Μόνο με βίαιο και στην ουσία δικτατορικό τρόπο μπορεί να αλλάξει το ελληνικό δημόσιο, μας πληροφόρησαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αν δεν έπαιρνε γενναίες αποφάσεις, η ΕΡΤ θα παρέμενε εσαεί «προπύργιο αδιαφάνειας και σπατάλης» γιατί τα περιβόητα συνδικάτα δεν θα επέτρεπαν αλλαγές.

L' Humanite: Το πρώτο τρίμηνο του 2013 η ΕΡΤ είχε κέρδη






Έγγραφο της διεύθυνσης της ΕΡΤ προς το υπουργείο Οικονομικών με ημερομηνία 27 Μαΐου 2013 σύμφωνα με το οποίο η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν κερδοφόρα το πρώτο τρίμηνο του έτους αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα η γαλλική εφημερίδα L' Humanite.

 

"Όλοι αύριο στη Λεωφόρο Στρατού".Το ψήφισμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ3

Οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν, αύριο Δευτέρα, έξω από τα γραφεία της Τηλεόρασης στη Λεωφόρο Στρατού και του Ραδιοφώνου στην Αγγελάκη.
 Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής
 Την Τρίτη 11/06, ώρα 11 μ.μ., η δημόσια ραδιοτηλεόραση φιμώθηκε με τρόπο πρωτάκουστο. Ο λόγος αυτής της ενέργειας, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  ήταν να «εξυγιανθεί» ο «στάβλος των ιερών αγελάδων» ο οποίος, για χρόνια,  εξέθρεψε την αδιαφάνεια καταληστεύοντας το δημόσιο χρήμα.

Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην Ιστανμπούλ




1000552_4807961089009_782533352_n_0.jpgΜε κανόνια νερού και δακρυγόνα επιτέθηκε το Σάββατο το βράδυ η αστυνομία εναντίων διαδηλωτών -και οικογένειες με μικρά παιδιά- στην Κων/πολη σύμφωνα με το απεργιακό δελτίο της ΕΡΤ . H αστυνομία με αντλιές νερού και τεθωρακισμένα επιτέθηκε στο πάρκο Γκεζί και στην πλατεία Ταξίμ με τους διαδηλωτές να τρέχουν στα γύρω στενά. Δακρυγόνα έπεσαν και στο Divan Hotel, όπου έβρισκαν καταφύγιο διαδηλωτές και κόσμος που προσπαθούσε να αποφύγει τα δακρυγόνα.

16 Ιουν 2013

Βίντεο: Ενθουσιασμός με το «Άξιον Εστί» στην ΕΡΤ

Πλάνα από τη συναυλία του Σαββάτου 15/6

Συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ & της Χορωδίας της ΕΡΤ «Άξιον Εστί»: 

Πλάνα από τη συναυλία του Σαββάτου 15/6
- See more at: http://left.gr/news/vinteo-enthoysiasmos-me-axion-esti-stin-ert#sthash.kNTh1auj.dpuf



Σεναρια περί αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις δημοτικές εκλογές



Του Ηλια Μπιτσανη

 Νέα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις δημοτικές εκλογές έσκασαν μύτη το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού που εξελίσσεται ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους


Τουρκία: Σκηνικό πολέμου στην πλατεία Ταξίμ



 Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, λίγες μόλις ώρες μετά τη διορία-τελεσίγραφο που τους έδωσε ο τούρκος πρωθυπουργός να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ένας άνθρωπος είναι νεκρός.

15 Ιουν 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΡΤ3

Το συντριπτικό 65% διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Με συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες τάσσονται κατά του «λουκέτου» που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ. Το 65% των πολιτών δηλώνουν ότι διαφωνούν με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησής της ενώ διαφωνούν και με τις αποκρατικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ/ΔΕΗ αλλά και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας από ιδιώτες, όπως στην περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Την ίδια ώρα, αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με κυβέρνηση και κόμματα. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Η ΝΔ βρίσκεται 2,5 μονάδες πίσω. Δείτε το πρώτο μέρος της σφυγμομέτρησης της Vprc για το tvxs.gr.

14 Ιουν 2013

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις πανελλαδικές

77.jpeg"Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ανακοινώνουν ότι μόνο η πλήρης λειτουργία του δικτύου της ΕΡΤ μέσω γραμμών VBI, μπορεί να διασφαλίσει την αδιάβλητη μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα που ξεκινούν από αύριο", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και προσθέτει:

Ψήφισμα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ για το κλείσιμο της ΕΡΤ


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ& ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΤΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΘ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η συγκυβέρνηση «ανατινάζει» κυριολεκτικά το συγκρότημα της ΕΡΤ μαζί και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοσιογράφων. Το έγκλημα είναι μεγάλο και ήταν προσχεδιασμένο. Βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ χρόνια και είναι πρωτίστως σε βάρος του δικαιώματος του λαού στην ολόπλευρη ενημέρωση.

Τη Δευτέρα η απόφαση του ΣτE για την ΕΡΤ



Για τη Δευτέρα φαίνεται ότι μεταφέρεται η απόφαση για τη χορήγηση ή όχι προσωρινής διαταγής για «πάγωμα» της απόφασης που καταργεί την ΕΡΤ, από την οποία θα εξαρτηθεί εάν θα ανοίξει ή όχι.

Εισαγγελική έρευνα για την οικονομική διαχείριση της ΕΡΤ.Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος, αναμένεται να αποφανθεί εάν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την από 11.6.2013 απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδεχόμενο η συγκεκριμένη απόφαση να ληφθεί τη Δευτέρα.

Βουλευτές της γερμανικής Αριστεράς στηρίζουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ




15 βουλευτές και στελέχη της γερμανικής Αριστεράς εκφράζουν με δήλωσή τους την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ.


  «Είναι προφανές ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες.  Δυστυχώς, επαληθεύονται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μιλάμε για τη επιβολή των προσταγών της τρόικας», αναφέρουν.
 

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ !!



altΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο λαός πάντα ανοίγει τους δρόμους των μεγάλων ανατροπών.

Ο Α. Σαμαράς όταν δημοσιοποιούσε τη "χουντική" Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το "κλείσιμο" της ΕΡΤ, θεωρούσε , ίσως, ότι οι όποιες δυσκολίες θα ήταν ασήμαντες και περίπου θα διεξήγαγε άλλο ένα περίπατο ισοπέδωσης, "εκβιάζοντας" , ως συνήθως, τα κυβερνητικά συνεταιράκια του και "ταπεινώνοντας" την αντιπολίτευση και ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ , τον οποίο για άλλη μια φορά θα υποχρέωνε σε αναδίπλωση και οπισθοχώρηση.

Οι εκδότες πάνε στα δικαστήρια τα σωματεία των ΜΜΕ για να σπάσουν την απεργία


Οι μεγάλοι εκδότες (ΔΟΛ, Πήγασος κ.ά.) στράφηκαν σήμερα δικαστικά εναντίον των συνδικάτων του Τύπου για να σπάσουν την απεργία στα ΜΜΕ
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τα περισσότερα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα έχουν στραφεί εναντίον των συνδικάτων των ΜΜΕ προσπαθώντας να σπάσουν την απεργία ώστε να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα, μεγάλης κυκλοφορίας, κυριακάτικα φύλλα. Η σχετική διαδικασία θα γίνει κατά τη 1 στα δικαστήρια.

Το δεκανίκι της κυβέρνησης έχει όνομα και λέγεται Χρυσή Αυγή



Όσα δεν μπόρεσε για λόγους... πολιτικής ορθότητας να πει στο διάγγελμά του ο Σίμος Κεδίκογλου, το είπε η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της.
"Στους κρατικοδίαιτους υβριστές μας, που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση, δεν χρωστάμε απολύτως τίποτα", ξεκινά η ανακοίνωση. Στη συνέχεια με μαεστρία εξηγεί πως ναι μεν η ΕΡΤ "ανήκει στον ελληνικό λαό", ωστόσο η δημόσια τηλεόραση δεν "έπαιζε αρκετά" τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας πλήρωνε ΔΕΗ για να "σιτίζονται τα κομματόσκυλα". Ό,τι, δηλαδή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά λιγότερο συγκαλυμμένα.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ




Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα είναι το πλαίσιο για την απόκτηση άδειας λειτουργίας των ΜΜΕ από μηδενική βάση, θα αποκλείονται από τους διαγωνισμούς επιχειρήσεις που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους, και όσες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και όσες δεν τηρούν κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Κάνουμε το βήμα: Ο Αλέξης Τσίπρας στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου



Ένα χρόνο πριν μας έλεγαν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση, θα κατέστρεφε τη χώρα. 
Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση φιμώνει τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καταλύει τη Δημοκρατία.
Σταματάμε την καταστροφή! 
Ένα χρόνο μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση, κάνουμε το βήμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς!
Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. 




  


Αποχώρησαν από τη βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πό την κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη κοινοτική οδηγία για τη ρύθμιση θεμάτων της ΕΛΤΕ και αναμόρφωση του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.