31 Δεκ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Να κάνουμε το 2014 τη χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τη χρονιά που φεύγει συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίου, τρία χρόνια από τη στιγμή που το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Οι ίδιοι που ψήφιζαν νέους μνημονιακούς νόμους ύφεσης και ανεργίας, συνέχισαν να μιλούν για μεταρρυθμίσεις και ανάκαμψη και για ένα success story που υπήρχε μόνο μέσα στο μυαλό τους.

19 Δεκ 2013

7 Δεκ 2013

Λ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό λεηλασίας του ελληνικού λαού (video)

"Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες να παλέψουν για μία ανάπτυξη προς όφελός τους. Μία ανάπτυξη που απαιτεί διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με κατάργηση των μνημονίων, ανατροπή της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης και της κοινωνίας."

"Καταψηφίζουμε φυσικά αυτόν τον Προϋπολογισμό λεηλασίας του ελληνικού λαού."


Π. Λαφαζάνης: Άφαντος ο Στουρνάρας – Ο Σαμαράς υπεύθυνος για τη λεηλασία

«Άφαντο» χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό. Ωστόσο, υπέδειξε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ως τον κύριο υπεύθυνο για το πολιτικό πρόβλημα: «Ο υπεύθυνος για τη λεηλασία είναι ο Πρωθυπουργός, και μη χτυπάτε το σαμάρι», δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους Βουλευτές της κυβέρνησης.







Ζ. Κωνσταντοπούλου:"Πιστεύετε ότι θα κυβερνάτε για πάντα; Ο Αλέξανδρος ζει μέσα μας. Είμαστε όλοι Αλέξανδροι"


Με το σύνθημα του Δεκέμβρη «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες» ξεκίνησε την τοποθέτησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Όπως υπογράμμισε, ο  ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη καθώς η τελευταία δεν είναι προϊόν προς κατανάλωση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και τόνισε ότι οι πολίτες θεωρούνται σύμμαχοι και όχι εχθροί από την Αριστερά.

Όπω ανέφερε, ολοκληρώνοντας την ομιλία της:«Πιστεύετε ότι θα κυβερνάτε για πάντα; Γελιέστε! Ο Αλέξανδρος ζει μέσα μας. Είμαστε όλοι Αλέξανδροι και θα προστατεύσουμε τους γεννημένους και τους αγέννητους Αλέξανδρους στην πατρίδα μας. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»:




Ομιλία της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Βουλευτή Α' ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Προϋπολογισμό του 2014 (5/12/13)

Ομιλία της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Βουλευτή Α' ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Προϋπολογισμό του 2014 (5/12/13)














5 Δεκ 2013

BBC: «Εκατομμύρια απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα»

Στους ολοένα αυξανόμενους απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κάνει κάνει αναφορά το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ΒΒC. Το άρθρο του ανταποκριτή, Mark Lowen στην Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστική περίπτωση εργαζόμενων στην ακτοπλοϊα, οι οποίοι έχουν κάνει κατάληψη σε πλοίο της εταιρίας και ζουν εκεί με το φόβο ότι αν το εγκαταλείψουν θα χάσουν τη δουλειά τους. 

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη: Θυμόμαστε, ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, αγωνιζόμαστε

Το 2008, πριν τη λήξη του, σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από αστυνομικούς. Στα Εξάρχεια.


ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψέματα τελείωσαν, ώρα ευθύνης για όλους τους βουλευτές στη συζήτηση της τροπολογίας μας για τους πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών και τη στάση της κυβέρνησης, όπου τονίζεται: «Τα ψέματα τελείωσαν. Κυβέρνηση και βουλευτές βρίσκονται μπροστά στις ευθύνες τους και καλούνται να απαντήσουν. Θα ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αφήσουν τους τοκογλύφους να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν σε βάρος τους;»

4 Δεκ 2013

Tροπολογία ΣΥΡΙΖΑ: Πάγωμα των πλειστηριασμών & απαγόρευση «πωλήσεων» κόκκινων δανείων

Κατατέθηκε σήμερα από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία για την παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και την απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων σε διεθνή funds - γύπες

3 Δεκ 2013

33 μέρες σκληρής αναμέτρησης

Του Γιώργου Μαργαρίτη. Στις 3 Δεκεμβρίου 1944 στην Πλατεία Συντάγματος, στη γωνία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, οι παρατεταγμένοι αστυνομικοί της τότε Αστυνομίας Πόλεων υποδέχθηκαν με πυκνά πυρά την ειρηνική διαδήλωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του ΕΑΜ, που έφθανε εκεί.

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944
Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944 με το φακό του Dmitri Kessel

Γράφει ο Πέτρος Γαϊτάνος, το Νοέμβρη του 1994, στην εισαγωγή του Λευκώματος "DMITRI KESSEL, ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ‘44", Εκδόσεις ΑΜΜΟΣ

Αλ. Τσίπρας: Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα Τρίτη στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Από το βήμα του Συνεδρίου ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας για το πάγωμα των πλειστηριασμών και την απαγόρευση "πώλησης" των "κόκκινων δανείων".

Ιδρυτική συνέλευση νεολαίας Σύριζα περιφέρειας Β’ Θεσσαλονίκης ανατολικά στα γραφεία του Σύριζα Επανομής-Μεσημερίου 4/12/13 ώρα 20:30.

Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2013, στις 20.30, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Πλατεία Επανομής ) πραγματοποιούν οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης.

2 Δεκ 2013

Απεργιακός πυρετός σε υγεία & παιδεία

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ & ΠΑΙΔΕΙΑ
2η ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-13η ΣΤΑ ΑΕΙ

ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ 2500 ΓΙΑΤΡΟΙ

Στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους, μπαίνουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και στην 13η η διοικητικοί του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας απειλεί με «ξαφνικό θάνατο» (αλά ΕΡΤ), οδηγώντας έτσι άμεσα σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους του, ενώ ο υπουργός Παιδείας ετοιμάζεται να θέσει σε αργία τον πρύτανη του ΕΚΠΑ με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του.