13 Ιουν 2014

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου για τα σχέδια «αξιοποίησης» του camping της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού

Την Τρίτη 10-06-2014 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης για τη γνωμοδότηση σχετικά με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) «Camping Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης» συνολικής έκτασης 123 στρεμμάτων.
 

11 Ιουν 2014

Λ. Αμανατίδου: «Η κυβέρνηση δεν αντέχει, δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση»

Ο ανασχηματισμός έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης να ξαναχτίσουν «πελατεία» τόνισε η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου, μιλώντας στο «Κόκκινο 93,4».  






Ακούστε εδώ


10 Ιουν 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανασχηματισμός δε θα επηρεάσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει»

9 Ιουν 2014

Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

altΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΜΟ

Ερ. Πώς αποτιμάτε το αποτέλεσμα της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης; Ποια είναι τα νέα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ;

Το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις κάλπες και ιδιαίτερα των ευρωεκλογών, είναι πολύ θετικό, έχει ιστορικές διαστάσεις για την Αριστερά στη χώρα μας και διαμορφώνει αφετηρίες, δυνατότητες και ευκαιρίες, που, αν τις αξιοποιήσουμε, μπορούν να φέρουν πολύ γρήγορα την τελική νίκη και την προοδευτική ανατροπή.

Πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές- Τεράστια η καταστροφή του βουνού (Φωτογραφίες και βίντεο)


"Γροθιά στο στομάχι" ήταν η εικόνα που αντίκρυσαν σήμερα  εκατοντάδες κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής αλλά και αλληλέγγυοι απ`όλη την Βόρειο Ελλάδα που ανέβηκαν  για ακόμη μία φορά στο βουνό Κάκαβος για να διαμαρτυρηθούν για την συνεχιζόμενη καταστροφή του τόπου τους από τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός.





6 Ιουν 2014

Συνέντευξη Τύπου για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης


Συνέντευξη Τύπου για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης


Θα αγωνιστούμε εναντίον του νέου Ευθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από αυτή. Γιατί πιστεύουμε πως ο αγώνας δε δίνεται μόνο εντός του κοινοβουλίου αλλά και μαζί με τα κινήματα.

1 Ιουν 2014

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

athanassiadis_panagiotisΤου ΠΑΝ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Το μετεκλογικό σκηνικό μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται, αν και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα μάλλον θα είναι απρόβλεπτες.

Κατά παράδοξο τρόπο η κυρίαρχη ανάλυση προσπαθεί να επιβάλλει ως στερεότυπο την άποψη πως κερδισμένοι, ή τουλάχιστον εκ των κερδισμένων, στις πρόσφατες εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ – Ελιά και ο Ευ. Βενιζέλος, παρ’ ότι συνεχίστηκε η ακάθεκτη καθοδική τους πορεία, με απώλειες πάνω από 50% στις ευρωεκλογές.