25 Νοε 2014

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Στη Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη, συναντιόμαστε ξανά στο δρόμο

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη: «Η ανατροπή τους είναι στα χέρια της γενιάς μας»

Ανάπτυξη για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σημαίνει για τη γενιά μας προγράμματα voucher που δίνουν 1.600 ευρώ στον ωφελούμενο και 5.400 ευρώ στα δουλεμπορικά ΚΕΚ, εθελοντές καθηγητές και δάσκαλοι, μαθητεία μέχρι τα 64, «μπλοκάκι» και βέβαια ανεργία. Τι κι αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, τι κι αν δουλεύουμε «μαύρα», τι κι αν δεν έχουμε συλλογικές συμβάσεις και σωματείο, τι κι αν δε γνωρίσουμε ποτέ τι θα πει εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπής ασφάλιση, εκεί έξω υπάρχει η ανεργία και ο εργοδότης θα απαιτήσει να σκύψουμε το κεφάλι, να συνηθίσουμε να ζούμε ανάμεσα στην “ωφέλεια”, την πολυαπασχόληση και την ανεργία.

ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της 27ης Νοεμβρίου

NΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ
 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

15 Νοε 2014

Ανεκτίμητη αξία η στρατηγική της έντασης

Ανεκτίμητη αξία η στρατηγική της έντασηςΗ κυβέρνηση πάνω στον πανικό της, νιώθει την ανάγκη να εκτονώσει την πίεση που δέχεται μέσα από την δημιουργία επεισοδίων που θα στρέψουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ μακριά από την ίδια...Η Αριστερά με τη σειρά της έχει υποχρέωση να σηκώσει το γάντι και να τους τελειώσει πριν βάλουν ξανά τις υπογραφές τους στην συνέχιση των μνημονίων.

5 Νοε 2014

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτές τις μέρες δείχνουν, με όλο και πιο ηχηρό τρόπο, ότι δεν θα ανεχτούν άλλο αυτό το «Νέο» Λύκειο που ετοιμάζεται γι’ αυτούς από την κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα, φανερώνοντας ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό δυναμικό που αποδεικνύει πως οι μαθητές δεν θέλουν κι ούτε θα γίνουν τα πειραματόζωα της κυβέρνησης.

«Θέλουν να τελειώσουν την ΕΒΖ!» (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης)

Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, και η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, δήλωσαν τα εξής:

«Οι διοικήσεις παραιτούνται, αλλά η πολιτική δεν αλλάζει. Μπορεί χθες να δήλωσε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου και του μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ ο Ηλίας Μπέτσης, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι όποιος και να αναλάβει καθήκοντα στη θέση του θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που πιστά εφαρμόζουν εδώ και καιρό οι διορισμένες διοικήσεις της ΕΒΖ. Εξάλλου, ο κ. Μπέτσης πρόλαβε να προσθέσει προηγουμένως στο βιογραφικό του και το «καθάρισμα» της Δωδώνης.

4 Νοε 2014

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα.

Βασικοί άξονες των προγραμματικών θέσεων και της κυβερνητικής πολιτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

                 Τμήμα μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΣΥΡΙΖΑ
             
ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ  ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  & ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
                                                                ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ   2014

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

«Βασική αρχή που καθορίζει τη στρατηγική μας στόχευση είναι αυτή της καθολικής, ισότιμης, έγκαιρης και ποιοτικής πρόσβασης όλων των κατοίκων της χώρας στις υπηρεσίες υγείας»


Επίκαιρη Ερώτηση της Λίτσας Αμμανατίδου Πασχαλίδου για τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.

Συνεχιζόμενα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς
 
Από  το 2012  η ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών ανήκει στις Περιφέρειες. Παρά το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει καμία σύγχυση αρμοδιοτήτων με άλλους φορείς και φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε με σημαντικά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, τα οποία στην πορεία όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά φαίνεται πως βαίνουν σε αδιέξοδο.

3 Νοε 2014

Α. Τσίπρας: «Άμεση σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το καθορισμό ημερομηνίας εκλογών»

Την άμεση σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ώστε να καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών πριν τη προεδρική εκλογή ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ποτέ ανοικτά τις Κυριακές, υπάρχουν και οι ανθρώπινες ζωές

Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας, παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας στο MALL στο Μαρούσι και  έκανε την εξής δήλωση: 
Η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της «Κυριακής-αργίας» ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία.

1 Νοε 2014

«Ιστορική απόφαση»: Η Σουηδία έγινε η πρώτη δυτική χώρα της ΕΕ που αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει ως "θαρραλέα και ιστορική" την αναγνώριση και καλεί όσες χώρες δεν το έχουν κάνει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σουηδίας - "Ατυχής η αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Σουηδία", δηλώνει το Ισραήλ


Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή της αναγνωρίζει σήμερα με διάταγμα το Κράτος της Παλαιστίνης και γίνεται έτσι η πρώτη δυτική χώρα της ΕΕ που λαμβάνει αυτή την απόφαση.