25 Ιουλ 2015

Απόφαση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Επανομής - Μεσημερίου



Στις 12 Ιουλίου του 2015, συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.


Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.

Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι μία κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά που εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό γιατί σήκωσε στους ώμους της τη μάχη ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, που οδήγησε τον κόσμο να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ παρά τους ωμούς εκβιασμούς δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίζει μνημόνια, παρατείνοντας τη λιτότητα στο όνομα εκβιασμών, πραξικοπημάτων και αδιεξόδων.

Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι η ώρα της εκεχειρίας, ούτε η ώρα της συνθηκολόγησης. Δεν είναι πολύ περισσότερο η ώρα της απόσυρσης από τη μάχη. Γιατί πολύ απλά τα τελευταία χρόνια δεν κατεβαίνουμε στους δρόμους για την τιμή των όπλων, ούτε μπαίνουμε στις μάχες για τα μάτια του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, πέρα από τη μετάλλαξη από κόμμα που ήρθε να ξηλώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, σε κόμμα μνημονιακό, με την πρακτική που άσκησε κατά την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, κινδυνεύει να ταυτιστεί πλήρως με τους προκάτοχούς του στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έφερναν προς ψήφιση νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων τελευταία στιγμή για την εφαρμογή των μνημονίων 1 και 2. Η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μερίμνησε να μεταφράσει έγκαιρα στα ελληνικά την πρόταση που η ίδια έστειλε στους “θεσμούς”, ώστε τα μέλη της κεντρικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής μας ομάδας να ξέρουν τι προτείνουμε. 

Οφείλαμε και έπρεπε να έχουμε εναλλακτική διέξοδο για να μην υποκύψουμε στις πιέσεις των “θεσμών”. Έγιναν πολλά λάθη και δεν έχουμε περιθώρια για άλλα. Δαιμονοποιήσαμε την επιλογή αλλαγής νομίσματος, τη στιγμή που λέγαμε πως δεν θα κάνουμε “καμία θυσία για το Ευρώ”. Βρεθήκαμε ακριβώς στη θέση των προκατόχων μας και αντί να πράξουμε αλλιώς, επιλέξαμε να δείξουμε για άλλη μία φορά το μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

Το χρέος όλων όσων βρεθήκαμε στο δρόμο τα τελευταία χρόνια, τις τελευταίες μέρες είναι να φτάσουμε αυτό το ΟΧΙ μέχρι το τέλος, είναι να υπερασπιστούμε την Αριστερά, είναι να αφήσουμε την ελπίδα για αλλαγή ανοιχτή με κάθε τρόπο.
 

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Επανομής - Μεσημερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου