27 Ιαν 2015

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία, πιάνει δουλειά η νέα κυβέρνηση



Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η σύνθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. η διαδικασία της ορκωμοσίας, το πρωί της Τετάρτης το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

 

25 Ιαν 2015

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΥΓΗ: Η αυτοδυναμία ανοίγει τον δρόμο στη μεγάλη αλλαγή

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΥΓΗ: Η αυτοδυναμία ανοίγει τον δρόμο στη μεγάλη αλλαγήτου Αλέξη Τσίπρα

Είναι ανάγκη ο ελληνικός λαός να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για την απαλλαγή από τα Μνημόνια. Για την απαλλαγή από το άχθος του χρέους - Για τη μεταρρύθμιση του κράτους σε προοδευτική κατεύθυνση. Για τη διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας. Για τα εργασιακά, δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα - Έχουμε πολλή δουλειά από τη Δευτέρα. Έχουμε όραμα, πρόγραμμα, θέληση. Πριν από τη Δευτέρα όμως είναι η Κυριακή. Χρειαζόμαστε την ολόπλευρη στήριξη του λαού στην κάλπη
 

13 Ιαν 2015

10 Λεπτά ΣΥΡΙΖΑ





«Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

-----11atsipras
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ''ΕΝΙΚΟ'' ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (video)

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Β` Θεσσαλονίκης

Παρουσιάστηκε σήμερα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Β` Θεσσαλονίκης στα γραφεία του κόμματος. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάρει την πρωτιά σε ένα από τα ισχυρότερα κάστρα της ΝΔ στην Θεσσαλονίκης. Στις Ευρωεκλογές έγινε το πρώτο βήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει την Νέα Δημοκρατία στην Β` Θεσσαλονίκης για λίγους ψήφους και τώρα στόχο η διαφορά αυτή να μεγαλώνει.

12 Ιαν 2015

Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου: Λαός και ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουν την ανατροπή

Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου: Λαός και ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουν την ανατροπή1. Ο κόσμος πλέον έχει και έμπρακτα πειστεί ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να προσφέρουν καμία διέξοδο, καθώς είναι οι ίδιοι που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Οι πολίτες έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, τα καταστήματά τους να κλείνουν, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν.

9 Ιαν 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της διαπλοκής

Τα δύο νέα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για το διαδίκτυο παρουσιάζουν τα άμεσα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της διαπλοκής


5 Ιαν 2015

Σαρωτικές αλλαγές προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον μετασχηματισμό του κράτους και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης

Σε αντίθεση με τη μνημονιακή πολιτική, τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και της Τρόικας, που είναι εμμονικά προσανατολισμένη στις οριζόντιες περικοπές και στην επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, σεβόμενος τους δημοσίους υπαλλήλους και βάζοντας τέλος στις πρακτικές της γενικευμένης διαφθοράς, της κακοδιοίκησης, της έλλειψης συντονισμού και σχεδιασμού και ισχυροποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που εγγυώνται την τήρηση της νομιμότητας τόσο στο εσωτερικό του κράτους όσο και στην αγορά.

Κώδικας δεοντολογίας για τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας και Επιτροπής Δεοντολογίας προβλέπεται από το Καταστατικό του κόμματος (Μεταβατικές Διατάξεις, ΙΙΙ) και αποτελεί κρίσιμο βήμα για την πιο συλλογική, πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος, καθώς περιγράφει κανόνες σταθερούς, γνωστούς εκ των προτέρων σε όλους/ες και ίδιους για όλους/ες όσοι/ες προτίθενται να είναι υποψήφιοι/ες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


3 Ιαν 2015

Διαρκές Προγραμματικό Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, 3 και 4 Ιανουαρίου


Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την προετοιμασία του κόμματος για την εκλογική μάχη.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο, όπου το απόγευμα θα ξεκινήσει  το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.